Què és?

Un virus és una agent infecciós que depèn de les cèl·lules d'altres organismes per sobreviure i reproduir-se i el nom coronavirus fa referència a una amplia família de virus que afecten tant a animals com a humans.

Actualment, es coneixen diversos tipus de coronavirus que afecten a humans; aquests causen malalties respiratòries que poden ser de menor o major gravetat. Alguns d'aquest virus són el MERS (síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà) i el SARS (síndrome respiratòria aguda greu).

Al desembre de 2019 va sorgir a Wuhan, una ciutat xinesa, una nova espècie de virus d'aquesta família, el SARS-CoV-2 que causa la malaltia anomenada COVID-19.

La principal teoria sobre com va sorgir aquest virus afirma que a partir d'una mutació genètica, un virus que inicialment afectava a animals va ser capaç de sobreviure en humans. Aquesta mutació genètica va transmetre's a la descendència i així el SARS-CoV-2 es va estendre per la població xinesa i més endavant per tot el planeta.

Segons les estadístiques actuals el període d'incubació d'aquest virus pot variar entre un i catorze dies, tot i que la majoria d'afectats comencen a presentar símptomes a partir del cinquè.


Berta Marín Vega

¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar