Protecció i prevenció

No et toquis els ulls, el nas o la boca ja que pots tenir les mans contaminades amb el virus i podries agafar la malaltia.

Renta’t les mans amb alcohol o aigua i sabó de manera regular, així mataràs els virus que puguis tenir en aquestes.

Si tusses, tapa’t el nas i la boca amb el colze o amb un mocador de paper per evitar expulsar saliva ja que si tens aquest o qualsevol altre virus podries contagiar-lo.

Sempre que estiguis al costat d'algú procura mantenir un distància de seguretat d'1 m ja que si aquesta persona té el virus no et serà possible rebre les gotes de saliva que expulsi.

Si tens símptomes és recomanable que et quedis a casa i evitis relacionar-te amb altres persones, si ho has de fer, posa't mascareta i pren les mesures de seguretat adients. D'aquesta manera evitaràs propagar més el virus.

Si tens símptomes truca al personal sanitari del teu municipi, ells avaluaran la teva situació i et donaran instruccions a seguir per tal que la malaltia tingui el menys efecte possible.

No surtis de casa a fer activitats d'oci, tampoc passejar, així es reduirà el nombre de contagis i t'asseguraràs de no contraure el virus.

Evita grans desplaçaments i no visitis aquelles zones on hi hagi major risc de contagi.

Procura mantenir-te informat sobre l'evolució del virus al teu país. Busca informació a fonts fiables i contrasta-la per assegurar-te que és certa. Així podràs mantenir-te al dia de la situació i evitaràs creure aquelles informacions que puguin ser falses.


¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar